dinsdag 9 februari 2010

Ontspanning tussen de blote billen

Wat doe je als je echtgenoot 10 dagen in LA zit voor een cursus en je reeds 7 dagen een 6 jarig zoontje hebt die het o zo fijn vind om bij mama te slapen ? ... je gaat op zoek naar ontspanning !!!
Gisteren is het me dan eindelijk gelukt : zalig genieten in de sauna...
4 volle uren heb ik kunnen genieten.

Maandag had je verschillende types. Zo waren er de "Flair-bon"-madammen. Ze zijn met meer dan twee en tateren er maar op los. Voor de meeste van hen is het de eerste keer dat ze een sauna binnen stappen en moeten nog gewent raken aan al die blote billen. Dit zijn ook de madammen die het niet kunnen laten om ook in de sauna-cabine hun verhaal verder te zetten. (lees "kwetteren")
Ook enkele "ik kijk graag rond"-types. Zij zetten zich heel diplomatisch neer in de jacuzzi en geven hun ogen de kost. De "stoere vrienden" waren ook aanwezig, vergezeld van die ene maat die ze eindelijk hebben kunnen overhalen om mee te gaan en waar zij de werking van het 'sauneren' met heel veel plezier uitleggen. Vooral het trotseren van de koude douche wordt met veel testerongedrag ondergaan.

Ikzelf ben meer een "laat mij doen"-type. Ik neem een douche, doe een scrub en ga de eerste sauna in, draai de zandloper om en neem erna een koude douche. Niet in een keer er onder gaan staan, maar eerst mijn voeten, dan de handen en armen en daarna (indien ik het uithou) supersnel met de voorzijde eronder en erna met de rugzijde. Om te bekomen trek ik een paar baantjes in het afkoelzwembad. (=koud water).
Ik heb ook een boek bij zodat ik niet onnodig hoef rond te kijken of op zoek moet gaan naar die ene Story die ik bij de kapper nog niet heb gelezen.
Ik heb behoefte aan rust... dus heb ik aan de  Flair-madammen gevraagd om wat stiller te praten in de 60° biosauna. Zo kon ik van de natuurgeluiden genieten ipv te horen hoe moeilijk hun kinderen hun kamer opruimen.

In de eerste sauna die ik binnenging was iedereen wel stil. Ik draaide de zandloper om en ging liggen. Het viel me op dat het wel erg warm was dan de vorige keer. En toen ik vanuit de koude douche kwam zag ik dat ik me van deur had vergist : het was die 90° ipv die van 60°. Dus dat verklaarde ook waarom het "kwetter-arm" was.


3 kwartier heb ik genoten in de Himalaya sauna... Heerlijk !!! De muren zijn gemaakt van grote zoutkristallen en er hangt een groot bord aan de deur met Rust & Stilte erop. Al dat zout rondom geeft zo'n aangenaam gevoel, net alsof je in de aarde zit, zo'n vredig gevoel.


Toen was het tijd om te vertrekken en Arno van school te halen. Hopelijk kan ik dat zalig vredig gevoel nog lang in mezelf aanhouden.
Toch straf dat een plek vol blote billen zo'n zalig ontspannen gevoel kan brengen.

Evy

1 opmerking:

 1. hihi evy je hebt moed...
  Ikzelf hoor bij de flairmadam maar meestal gaan ik dan met de man naar een privesauna , ik kan me niet wagen aan al dat ander blood en zeker niet dat iemand mijn bloot zou zien.
  Het is idd gewoon hemels en ontspannend die sauna.
  Voor mij al een sjaans dat die flair bestaat of ik zag nooit een sauna van binnen.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen